GDPR

Integritetspolicy

Integritetspolicy

Vilka vi är

Vår webbplatsadress är: https://gorengs.se/

Vi använder oss av cookies för att kunna optimera webbplatsen och ha möjligheten att leverera en så bra webbplatsupplevelse som möjligt. Vi använder cookies för att kunna se hur vår webbplats används. Med hjälp av cookies ser vi vilken webbläsare som används samt vilket operativsystem som används. Vi analyserar inte hur du som privatperson använder webbplatsen på individuell nivå. Cookien innehåller ingen personinformation, den hjälper oss att identifiera dig som en använder på webbplatsen. Om du inte vill tillåta lagring av cookies på din dator, kan du enkelt stänga av det, blockera det eller avlägsna cookies i din webbläsares inställningar. Då kommer inga cookies lagras, men det kan innebära att du eventuellt inte kan använda alla delar på vår webbplats. 

Integritetspolicy

Din integritet är viktig för oss, vi vill att du ska känna dig trygg i att vi hanterar dina personliga uppgifter på ett ansvarsfullt och korrekt sätt. Nedan följer övergripande information om hur vi hanterar dina personuppgifter och följer lagstiftningen.
Genom att använda Gorengs accepterar du vår integritetspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Om du har frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss.

Vi samlar in 

Du kan komma i direkt eller indirekt kontakt med oss och på så vis ge oss information om dig själv på ett antal olika sätt. Antingen när du anlitar en fastighetsmäklare, anmäler dig till vårt spekulantregister, besöker vår hemsida eller på visning. Vi kan även komma att samla in information från tredje part, tex genom kompletterande adressuppgifter. Den informationen vi samlar in beror således på hur vår kontakt har uppstått.
Personuppgifter är tex:
För- och efternamn, personnummer, mail-adresser, mobiltelefonnummer och adress.
Kontouppgifter för köpare och säljare.
Enhetsinformation som ip-adress, språkinställning samt webbläsarinställningar. 

Varför behöver vi dina uppgifter

Vi vill kunna ge dig en så bra upplevelse och service som möjligt. Det finns flertalet anledningar till att vi behöver samla in , hantera och spara dina uppgifter. En del av dom är rent juridiska, då vi tex behöver spara dem för att kunna följande lagstiftning, fastighetsmäklarlagen är en av dom.

Syfte

För att följa lagstiftningen.

För att kunna förmedla tjänster till dig.

För att bekräfta din identitet och verifiera dina kontakt- och personuppgifter.

För att kunna hantera ditt deltagande i events och utskick av erbjudanden.

För att behandla berättigade intressen.

När vi använder oss av den lagliga grunden berättigat intresse innebär det att behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt berättigade intresse. Det kan handla om att vi vill följa upp ditt besök på en visning eller ditt köp av en bostad. Ett annat berättigat intresse är att hålla våra tjänster så användarvänliga och relevanta för dig som möjligt. Därför behöver vi analysera hur tjänsterna används för att kunna göra förbättringar för dig som kund. Vårt syfte är att ge dig service i form av relevant kommunikation, olika tjänster samt relevanta och anpassade erbjudanden. För den lagliga grunden – berättigat intresse – görs alltid en intresseavvägning mellan intresset av Gorengs Fastighetsmäkleris behandling av personuppgifter och individens intresse av att skydda sina personuppgifter.

Vi behöver vi ditt personnummer eftersom det är det enda sättet att kunna säkerställa din identitet vid till exempel avtalsskrivning. Vi kommer endast behandla ditt personnummer när det är klart motiverat med hänsyn till ändamålet.

Gorengs Fastighetsmäkleri säljer inte dina personuppgifter till någon och vi delar naturligtvis inte ut dina personuppgifter till vem som helst. I vissa fall kan vi dock komma att dela dina personuppgifter med utvalda tredje parter. Om det sker ser vi till att överföringen sker på ett säkert sätt som bevarar din integritet. Nedan är kategorier av mottagare som vi kan dela dina uppgifter med.

Gorengs Fastighetmäkleri erbjuder kompletterande produkter eller tjänster, exempelvis företag som erbjuder förmedling av försäkringar och besiktningar, samt annonsering via exempelvis Hemnet, där personuppgifter kan komma att överföras
Systemleverantörer för affärssystem och ärendehantering. För att kunna genomföra våra uppdrag och tjänster så lagrar vi dina uppgifter i vårt affärssystem (ett system som administrerar våra kunder och kontakter) samt vid problem i ett ärendehanteringssystem.
Leverantörer av tryck och distribution. Vi kan även komma att dela uppgifter om dig med leverantörer som tillhandahåller tryck och distribution.En fastighetsmäklare har enligt lag en skyldighet att tillhandahålla Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) uppgifter och handlingar som FMI begär i sin tillsyn. Personuppgifter kan därför även komma att lämnas ut till FMI eller till mäklares försäkringsbolag

Gorengs Fastighetsmäkleri och våra leverantörer och samarbetspartners behandlar som huvudregel dina personuppgifter inom EU/EES. I de fall personuppgifter behandlas utanför EU/EES säkerställer vi att våra leverantörer och samarbetspartners lever upp till samma säkerhets- och skyddsnivå som tillämpas i EU/EES.

Personuppgifter lagras av Gorengs Fastighetsmäkleri under den tid det är nödvändigt för de ändamål som specificeras ovan. Det kan vara så länge som det är nödvändigt för att kunna utföra det vi lovat dig enligt våra avtal eller andra åtaganden. Det kan även vara så länge det krävs enligt lag eller myndighetsbeslut. Vi gallrar registrerade personuppgifter regelbundet. Vi vidtar även rimliga åtgärder för att hålla de personuppgifter som behandlas aktuella och att radera inaktuella och på andra sätt felaktiga eller överflödiga personuppgifter.

Personliga rättigheter
Du har alltid kontroll över dina egna uppgifter oavsett vilken information vi har sparat. Du är därför enligt dataskyddslagstiftningen tillgång ill följande rättigheter:
Tillgång(Registerutdrag). Du kan begära utdrag över den registrerade och verifierade informationen vi har om dig.
Raderad information. Du har rätten att begära att dina personuppgifter raderas om det är så att uppgifterna inte längre är nödvändiga för det syfte de samlades in för. Vis information kan ha en lagstiftad skyldighet att behållas, då kan du inte kräva att den informationen raderas.
Rättelse. Rättigheten att korrigera och komplettera information om dig själv som inte varit korrekt.
Dataportabilitet. Om vår rätt att behandla dina personuppgifter grundar sig på ett samtycke från dig eller för att fullgöra ett avtal med dig, kan du ha rätt att begära att få uppgifterna i ett maskinläsbart format, i syftet att återanvända dom hos ett annat företag. Det gäller primärt uppgifter som du själv lämnat till oss.
Invändingar. Du har rätten att göra invändningar mot viss typ av behandling. Du har alltid rätten till att slippa direkt marknadsföring! Samt mot sådan behandling av personuppgifter som bygger på en intresseavvägning, berättigat intresse. De fall vi använder berättigat intresse som laglig grund för ett ändamål har du möjligheten att invända mot den behandlingen. För att fortsatt kunna behandla dina personuppgifter efter en invändning behöver vi kunna visa ett tvingande berättigat skäl för den behandlingen som väger tyngre än dina intressen eller rättigheter. Invänder du mot direktmarknadsföring upphör vi med den behandlingen av dina personuppgifter för det ändamålet.
Begränsa. Du har rätten att begränsa behandlingen vi har av dina personuppgifter.Om du tex anser att dom inte är korrekta.

Du har möjligheten att påverka vilket kommunikationssätt samt vilka kanaler vi kan kontakta dig i. Vill du inte bli kontaktad via sms eller mail kan du välja att inte bli kontaktad på dessa sätten. Diverse utskick som tex nyhetsbrev har du rätten att undanbe. Om så önskas skall du bara kontakta oss så vi kan korrigera i vilka kanaler vi kommunicerar till dig.  Det kostar ingenting att använda sina rättigheter, men om en begäran är uppenbart ogrundad eller orimlig kan vi komma att ta ut en avgift för administrativa kostnader som är kopplade till den begäran. Är en begäran orimlig eller ogrundad kan de hända att vi nekar den.

Klagomål.
Om du har klagomål avseende vår behandling av dina personuppgifter  har du rätten att lämna dessa till landets tillsynsmyndighet. I sverige är det Datainspektionen som ansvar för uppföljning och tillsyn av oss och andra företag som hanterar personuppgifter.
Vi följer vår branschorganisations riktlinjer.

Har du frågor rörande vår hantering av dina personuppgifter är du välkommen att kontakta oss!

Kontaktuppgifter

För frågor gällande integritetspolicyn eller cookiepolicyn kontakta info@gorengs.se.

Cookie policy

På denna webbplatsen använder vi cookies och liknande tekniker så som lokal lagring och sessionslagring.

Vi använder cookies och lokal lagring för att göra webbplatsen bättre för dig som besöker webbplatsen. Gör du till exempel några inställningar eller val på webbplatsen, så kan information om det sparas i en cookie.

Om cookies och liknande tekniker

En Cookie eller kaka är en liten textfil som lagras på din dator/surfplatta/telefon i webbläsaren som innehåller information. Den används för att underlätta för besökaren på webbplatsen.

Om du inte vill ha några cookies kan du ställa in detta i din webbläsare.

Olika typer av cookies

Det finns olika typer av cookies, på denna webbplats kan följande komma att användas:

  • Beständig cookie. De sparar en fil som ligger kvar under en längre tid på din dator/surfplatta/telefon.

  • Sessionscookie. Under tiden du är inne på vår webbplats kan denna komma att lagras temporärt i din dators/surfplattas/telefons minne. Sessionscookies försvinner när du stänger din webbläsare.

  • Tredjepartscookie. En tredjepartscookie kommer från tredje part. Dessa cookies kommer alltså från någon annan än den som är ansvarig för webbplatsen. Cookies som t.ex. används för webbstatistik eller inbäddat innehåll på webbplatsen är exempel på typiska tredjepartscookies.

Vi använder oss av följande cookies

  • Nödvändiga cookies är nödvändiga för driften av vår webbplats. De gör det till exempel möjligt för dig att logga in på webbplatsen, fylla i formulär eller liknande.

  • Funktionella cookies används för att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats. Det möjliggör för oss att göra webbplatsens innehåll mer personligt för dig och komma ihåg dina preferenser.

Vad vi samlar in och lagrar

Hur vi använder cookies och liknande tekniker

Vi använder cookies för funktionaliteten av webbplatsen.

När du klickar ner cookiebannern sparas en textsträng lokalt i din webbläsares Local Storage för att webbplatsen ska kunna se att du redan klickat ner cookiebannern nästa gång du besöker webbplatsen.

Vi använder Google maps på vår webbplats, därför sparas tredjepartscookies från Google. Här kan du läsa mer om Googles cookies: https://policies.google.com/technologies/cookies

På en del av sidorna på denna webbplats visar vi videos via Youtube, detta är inbäddat innehåll och därför har även Youtube tillgång till att spara tredjepartscookies via vår webbplats. Dessa cookies kan till exempel göra så att Youtube kan visa anpassad reklam eller liknande för dig. För Youtube gäller samma cookiepolicy som för Google:

https://policies.google.com/technologies/cookies

Blockera cookies

Du kan ställa in webbläsaren så att du automatiskt nekar till lagring av cookies eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie på din dator. Det kan dock innebära att du inte får tillgång till all funktionalitet på webbplatsen. Genom webbläsaren kan du också radera cookies som lagrats tidigare. Se din webbläsares inställningar för mer information om detta.

Observera att en del funktioner på webbplatsen kan sluta fungera om du blockerar cookies i din webbläsare.

Lag om cookies

Lag (2003:389) om elektronisk kommunikation

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?